2011-02-23

Facebook Connect för den sociala webbutiken

FACEBOOK Eftersom ehandel blir en allt större del i konsumenters vardag är det idag viktigt att stärka banden mellan konsumenter och företag, i detta hänseende webbplats eller webbutik. I ett led i detta arbete kommer integrationen av Facebook Connect bli ett viktig del och här följer en introduktion till den möjligheten.

Facebook Connect är en del av Facebooks utvecklingsplattform och låter webbsidor koppla upp mot en Facebook-användares profil med åtkomst till profilinformation och användarens vänner genom Facebook API. Det är på många olika sätt det går att dra nytta av Facebook Connect varav några är dessa:

Alternativt sätt att registrera medlemskap.
En besökare kan registrera sig till en butik genom att verifiera sitt konto på Facebook.

Erbjuda innehåll och tjänster i sociala sammanhang.
Facebook-användare kan godkänna att butiker eller webbplatser kan posta meddelanden direkt på Facebook-väggen, göra det möjligt att dela innehåll med bara ett klick som köpta produkter. Användare kan se vad deras vänner har tittat på eller handlat.

Webplatspersonalisering.
Med tillgång till användarens profilinformaiton kan webbplatser personaliseras genom nyckelord från Facebook-användarens profil som baseras på intressen, födelsedag etc.

Förbättra kundserivce.
Eftersom de flesta loggar in på Facebook i större utsträckning än att logga in på sin webmail blir det allt fler som efterfrågar att få kundinformation, leveransbekräftelser direkt genom Faceboook.

Facebook refererar till att webbplatser som använder Facebook Connect har ökat sina medlemsregistreringar med 30% till 200% och att det användargenererade innehållet har ökat med 15% till 100%. Användargenererat innehåll kan exempelvis vara recensioner, rekommendationer, kommentarer eller foruminlägg. 1)

Kontentan av det hela är att Facebook kommer fortsätta att samla värdefull information kring sina användare, information som Facebook inte blir helt ensamma om att använda utan det är något som du kan dra nytta av. Om man inte börjar använda Facebook Connect inom rimlig tid kommer det förmodligen kosta mer att bara ta igen det man missat av Facebook Connect än vad det skulle kosta att systemförbereda sin webbplats eller butik idag.

1) GetElestic

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...