Om Ehandelbloggen

Vem skriver på ehandelbloggen.se?
Bakom Ehandelbloggen står jag Daniel Lantz som har arbetat med ehandel i olika former både med tjänster och produkter sedan år 2000. Med ett oerhört stort intresse kring ehandel vill jag ge bra förutsättningar för de som bedriver ehandel.

Vem skrivs den för?
Ehandelbloggen skrivs för er som är intresserade av att utveckla er ehandel. Ehandel innefattar mycket mer än bara försäljningen i webshopen, utan det är många olika områden som utgör hela verksamheten exempelvis system, marknadsföring, användbarhet, försäljning och din framgång beror helt på hur väl du arbetar med dessa delar.

Om e-handel
E-handeln har inte bara förändrat vårt konsumtionssätt, utan även förändrat förutsättningarna för företagsklimatet när företag inte längre behöver finnas där deras marknad finns. E-handeln är geografiskt obunden vilket gör det möjligt att se hela Sverige, Norden, Europa eller varför inte hela världen som sin marknad. Det gör det möjligt för företag att nå mycket nischade målgrupper, men också att nå större målgrupper oavsett företagets geografiska hemvist.

Genom e-handeln har detaljhandeln blivit en flytande marknad när den geografiska placeringen inte längre är avgörande. Alla får samma möjligheter att tävla om kunderna oavsett om företaget ligger i Arjeplog eller i Malmö. Men det gäller att lokalt stödja utvecklingen både genom utbildning och genom fortsatt finansiellt stöd för nyföretagande på landsbygden. Jag hoppas att Sverige blir ett av de länder i världen som har störst andel e-handelsföretag, därför att vi har en stark entreprenörsanda och alla förutsättningar som krävs.

Det finns en föreställning om att e-handel sköter sig själv när butiken väl är etablerad på Internet. Men även om tekniken är både billig och lättillgänglig är e-handel inget enkelt sätt att bedriva verksamhet på. E-handlaren måste vara kunnig inom många områden för att etablera, förvalta och förbättra sin verksamhet.

Är du passionerad av ehandel så kommer du gilla mina blogginlägg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...